Verzekeringen oversluiten loont

Geld besparen

Geld besparen

Verzekeringen vergelijken en oversluiten loont, dat weet jij als bezoeker van Bezuinigen.nl natuurlijk inmiddels ook wel. Niet elke verzekering is daar echter voor geschikt. In dit bericht zetten we voor je op een rijtje welke verzekeringen je allemaal kunt vergelijken en wanneer je kunt overstappen.

Welke verzekeringen kun je allemaal vergelijken?

  • Zorgverzekering – Telkens aan het eind van het kalenderjaar. Overstappen kan tot 31 december.
  • Autoverzekering – Deze verzekering kent per verzekeraar grote premieverschillen dus vergelijk je premie regelmatig. Overstappen kan het hele jaar door.
  • Woonverzekering – Dit is meestal een pakket aan kleine verzekeringen die je allemaal nodig hebt. Denk aan de inboedelverzekering, een eventuele opstalverzekering en een rechtsbijstandsverzekering. Vergelijk het als een pakket en zo goed mogelijk toegespitst op je eigen situatie. Als je wilt overstappen kan dat redelijk eenvoudig.
  • Doorlopende reisverzekering – Deze is het gehele jaar te vergelijken en als je wilt kun je meteen overstappen.

Welke verzekeringen kun je moeilijk of niet oversluiten?

  • Overlijdensrisicoverzekering – Deze verzekering sluit je voor langere tijd bij een verzekeraar. Oversluiten is vrijwel onmogelijk en als het al kan is dat alleen maar erg duur.
  • Uitvaartverzekering – In principe kun je overstappen, maar dat valt in de regel duurder uit dan wanneer je bij je huidige verzekeraar blijft. Als je denkt dat je verzekering niet voldoende dekking biedt kun je beter jezelf bijverzekeren. Bij je huidige verzekeraar of bij een andere met betere voorwaarden of een gunstige premie.