Goedkoop maar leuk Sinterklaas vieren

sinterklaasDe maand december is vanwege de feestdagen voor veel mensen een dure maand. Vooral wanneer je kinderen hebt kan bijvoorbeeld Sinterklaas erg duur uitpakken. Daarom geven we je alvast wat tips voor wanneer je wel van Sinterklaas wilt genieten, maar er niet meteen kapitalen aan kwijt wilt zijn. Cadeaus kun je namelijk echt zo duur maken als je zelf wilt, maar wanneer je slim koopt en op aanbiedingen let kun je heel veel geld besparen zonder dat dit ten koste gaat van de pret.

Tip 1: Bepaal al van tevoren een totaalbudget. Neem daar alles in mee zoals het eten en drinken, het snoepgoed en ander lekkers en natuurlijk het cadeaubudget per kind. Je kunt in dit stadium alvast bepalen wat je belangrijker vindt: de cadeaus of het lekkers. Wanneer je weet te besparen op een bepaald onderdeel kun je dat ten goede laten komen aan iets anders. Wanneer je door een aanbieding goedkoop snoepgoed kunt kopen kun je voor het uitgespaarde geld bijvoorbeeld nog een aanvullend cadeautje kopen.

Tip 2: Maak zoveel mogelijk van de lekkernijen zelf. Niet alleen is dat leuk, maar het is vaak veel goedkoper en in de regel ook lekkerder. Het is eenvoudig om online recepten te vinden voor lekkernijen zoals boterletters, pepernoten, schuimpjes en nog veel meer. Die bestaan in de regel uit hele eenvoudige en goedkope ingrediënten en met wat aandacht en liefde maak je ze net zo lekker en mooi als je ze koopt in de winkel.

Tip 3: Koop niet zomaar iets maar probeer erachter te komen waar je kinderen echt heel blij mee zouden zijn. Een verlanglijstje maken is daar niet altijd een goede manier voor, helemaal wanneer de kinderen mogen kiezen uit de bekende speelgoedboeken die elk jaar op de mat vallen.

Tip 4: Wanneer je zeker weet welke dingen je kind echt het leukst zou vinden probeer die dan zo voordelig mogelijk te kopen. Dat kun je bijvoorbeeld doen door ze online te zoeken en te vergelijken. Niet zelden vragen speelgoedwinkels juist net voor de feestdagen de hoogste prijzen. Ruim van tevoren op internet zoeken kan dan een flink voordeel opleveren. Sterker nog: probeer als je echt wilt besparen juist niet bij de reguliere speelgoedwinkels te kopen.

Tip 5: Snoepgoed en ander lekkers is net zo lekker wanneer je het bij LIDL of Aldi koopt als wanneer het bij de Albert Heijn wordt aangeschaft, maar in de regel wel veel goedkoper!

Tip 6: Je kunt prima wat duurdere cadeaus voor een prikje op Marktplaats proberen te krijgen. Wanneer het nog in goede staat is maakt het echt  niet uit of het nu nieuw of al gebruikt is.

Tip 7: Verhoog de feestvreugde door aan een aantal gratis activiteiten rondom Sinterklaas te doen. Je kunt natuurlijk naar de intocht gaan en vaak zijn er in je regio nog veel meer activiteiten rondom Sinterklaas tussen zijn aankomst en pakjesavond zelf.

Tip 8: Ga bij jezelf eens na wat je zelf herinnert van Sinterklaas toen je klein was. Zijn dat de dure cadeaus? Of is het gewoon het gezellig samenzijn, knutselen met je ouders, een kop warme chocolade en wat lekkers te knabbelen? Wanneer je zorgt dat die dingen goed voor elkaar zijn hoef je aan de rest echt geen enorme berg geld uit te geven om je kinderen een fantastische herinnering aan Sinterklaas en andere feestdagen te geven!