Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld

sportSport, spel en buitenschoolse activiteiten zijn erg leuk maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Helaas zijn dit vaak ook erg dure dingen, die je het kind toch niet wilt ontzeggen. Tenzij het niet anders kan omdat je nu eenmaal geld moet besparen. Gelukkig zijn er in Nederland manieren waarop je steun kunt ontvangen voor zowel sporten als activiteiten buiten schooltijd.

Als je moeite hebt om de contributie aan de sport van je kinderen te betalen kun je een beroep doen op het Jeugdsportfonds. Dat fonds vindt het belangrijk dat kinderen altijd kunnen sporten, ook wanneer het gezin het minder breed heeft dan gemiddeld. Je kunt een deel van de contributie terugkrijgen van het Jeugdsportfonds zodat je niet hoeft te besparen door kinderen van een sport af te halen.

Hetzelfde geldt voor buitenschoolse activiteiten. Vaak wordt hier door de school een vrijwillige bijdrage voor gevraagd. Die kan uiteenlopen van enkele tientjes tot wel honderden euro’s per kind per schooljaar. Wanneer je dat moeilijk kunt betalen kun je aankloppen bij Stichting Leergeld. Die zorgen er dan met een bijdrage voor dat kinderen toch gewoon mee kunnen met schoolreizen en andere activiteiten die niet binnen de normale lessen vallen.