Slim besparen met nieuwe thermostaat

june-energieEen nieuwe thermostaat van een Belgisch bedrijf gaat in staat zijn zelfstandig je energiecontract op te zeggen en over te stappen naar een leverancier die goedkoper is. De nieuwe energiemeter genaamd June houdt het verbruik van je woning bij en houdt ook een oogje op de actuele energieprijzen bij alle energieleveranciers. Wanneer de meter ontdekt dat er voor jouw gebruikspatroon een goedkopere optie is kan de meter ook zelfstandig je huidige contract opzeggen en een nieuw afsluiten. Met de June zul je dus volgens de uitvinders ervan altijd het goedkoopste energie krijgen, zonder dat het je enige moeite of tijd kost.

Wanneer je de June hebt geïnstalleerd meet die de eerste drie maanden hoeveel energie je gemiddeld gebruikt en op welke momenten. Na die drie maanden wordt er voor de eerste keer gecheckt of de energie ook goedkoper kan. Als dat het geval is dan word je ook automatisch door June bij die leverancier aangemeld en wordt je bestaande contract opgezegd.

De June kost je wel wat, namelijk 5 euro per maand. Dat geld verdien je volgens de makers altijd terug. Het bedrijf geeft dan ook een bespaargarantie. Wanneer je aan het eind van het jaar meer hebt betaald voor de June dan je hebt bespaard op energie krijg je het verschil terug van het bedrijf. June is onafhankelijk en heeft geen connecties met energieleveranciers. Momenteel wordt June getest bij Belgische huishoudens en wanneer dat een succes blijkt wordt de June zoals het nu lijkt in 2017 ook in Nederland beschikbaar.

Om alvast meer informatie te lezen kijk je op de website june.energy.